U bent hier:

Over de Vereniging

Sociëteit De Roode Leeuw bestaat uit ondernemers uit de Achterhoek, voornamelijk dga’s van kleine tot zeer grote (internationale) ondernemingen en telt ca. 100 leden. De sociëteit is ca.  20 jaar geleden opgericht door voormalig staatssecretaris en Tweede Kamerlid Albert Jan Evenhuis en houdt haar bijeenkomsten (6 à 7 per jaar) in Herberg De Roode Leeuw in Terborg, een sfeervol en gastvrij Achterhoeks etablissement.

Sociëteit de Ro(o)de Leeuw omarmt traditionele waarden en gebruiken maar staat zeker ook open voor vernieuwing. Het is geen business club en ook niet ‘zo maar’ een sociëteit. We streven er naar om inspirerende en ondernemende mensen, met name zij met eindverantwoordelijkheid binnen een organisatie, in informele maar vertrouwelijke sfeer bijeen te brengen.

Tijdens bijeenkomsten trachten we tevens onze regio specifiek op de kaart te zetten. Dat doen we onder meer door interessante en invloedrijke personen uit te nodigen als gastspreker, die op hun beurt weer als ambassadeur voor ons kunnen optreden. Veelal zijn de sprekers ‘top of the bill’. Zij krijgen na hun komst een plek in de sprekers-eregalerij van onze sociëteit.